Mit tudnak a sportfékbetétek és -féktárcsák?vágólapra másolva!

 

A vezess.hu online magazinban találtuk ezt a cikket az EBC fékekről.

 

A fékrendszer megfelelő állapota a biztonság egyik alapja, és minél jobb teljesítményű egy fékrendszer, annál könnyebben, gyorsabban fékezhető egy jármű. Az EBC sportfékbetét, féktárcsa ezt a magas fokú biztonságot és teljesítményt kínálja.

Ez egy önnyű kétrészes féktárcsa alumínium aggyal.

 

 

A megfelelő motorerő csak az egyik eleme gyorsaságnak, de mit sem ér, ha kanyar előtt már nem képes lassítani a jármű. Ez ugyanúgy igaz ez versenypályán, ahogy közúton is. Az EBC sportfékbetétjei és -féktárcsái hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó még jobban fékezhető legyen. A legjobb hatásfokot együtt fejtik ki, ezért szükséges, hogy a féktárcsa mellett a fékbetét is a megfelelő minőségű legyen.

 

Magas minőségben

Az EBC Brakes egyik alapelve a magas minőség, ezért is töltenek be vezető szerepet a fékbetétek, féktárcsák piacán. A fékezés, a fékezhetőség a biztonságos közlekedés alappillére, és ebben nagy szerepe van az abroncsnak és természetesen annak is, hogy a járműben milyen fékbetét, milyen féktárcsa található. Olykor centimétereken és másodperceken, tizedmásodperceken múlik a baleset. Ilyenkor látjuk igazán, hogy milyen nagy szerepe is van annak, hogy milyen alkatrészekkel szereltetjük fel autónkat, milyen abroncsot vásárolunk. És itt mutatkozik meg az EBC fékbetét, féktárcsa nagyszerűsége is.

 

Mit tud az EBC sport fékbetét, féktárcsa?

A sportfékbetét és -féktárcsa kiváló teljesítményt nyújt, sokkal jobbat, mint egy gyári alkatrész. Úgy tervezték, úgy fejlesztették ki ezeket a termékeket, hogy sokkal magasabb hőmérsékleti tartományban nyújtsanak maximális fékhatást. Nagyobb a széntartalmuk, jobb a hővezetésük, a féktárcsán lévő marások, fúrások pedig abban játszanak szerepet, hogy a fékezéskor keletkező fékport és hőt kivezessék a súrlódó felületek közül. Típustól függően 400-950 fok között nyújtanak 100 százalékos fékhatást az EBC sportfékbetétek, féktárcsák.

 

Miért is jó választás az EBC fékbetét és féktárcsa?

Az EBC Brakes több mint ötezerféle fékbetétet és féktárcsát gyárt, illetve számos további fékalkatrészt is készítenek. Személyautók és motorkerékpárok számára egyaránt gyártanak tárcsákat, öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból. A nagy-britanniai központú vállalat 1978-ban alakult, akkor még teherautók számára gyártottak fékalkatrészeket. Nem sok idő telt el, és máris két brit és egy egyesült államokbeli gyártóüzemben folyt a gyártás, ma már több mint négyszáz alkalmazottal dolgoznak. A fékezés specialistáivá váltak.

 

Hol szerezhető be az EBC sport fékbetét, féktárcsa?

Az EBC sport fékbetét, féktárcsa megvásárolható a Fékmester webáruházban, ahol több mint egymillióféle termékkel várják a vásárlókat. Kedvező árak, korrekt szállítási és fizetési feltételek, minden egy helyen. A fékezés szakértőiként nemcsak alkatrészeket, hanem szerszámokat is árusítanak, itt mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet.

 

Milyen típusú féktárcsák, fékbetétek érhetők el?

Az EBC Brakes kínálatában több ezer féle terméket találunk, ezek között vannak fúrtak és martak, és speciális karbontárcsa, speciális V alakú mintázattal. Mielőtt azonban bármit is vásárolnánk, gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk, és tartsuk be a szabályokat, előírásokat. Elsősorban azt, hogy az autó első és hátsó tengelyeire mindig hasonló fékbetétet válasszunk. Az autó fékrendszere ugyanis csak így lesz egyensúlyban, így nem fog túlmelegedni.

Jó tudni, hogy ezek a fékbetétek pluszosan érkeznek, azaz található rajtuk egy bekoptató réteg, amire azért van szükség, mert ezek keményebbek, mint más fékbetétek. A réteg abban segít, hogy az új féktárcsa és a fékbetét hamarabb összekopjon, illetve ha használt féktárcsáról van szó, akkor a tárcsa hamarabb lesimuljon. Ez az időszak a gyártó szerint 8000 kilométerig tart.

 

Fontos továbbá a szakszerű felszerelés. A fékrendszer állapota fontos kérdés, nem szabad elhanyagolni, és lehetőség szerint mindent meg kell tenni, hogy jól működjön a rendszer. Aki gyári fékbetétek és féktárcsák helyett jobban teljesítőt szeretne, azok számára ajánlott az EBC sportfékbetét, -féktárcsa.

 

 

Ezt a cikket az Vezess 2022/06/14 szám alapján tettük közzé.

Az eredeti írás itt található:

https://www.vezess.hu/magazin/2022/06/14/