EBC Brakes – rólunkvágólapra másolva!

 

Az EBC Brakes fékalkatrész gyár képviselője Magyarországon a FÉK-Expressz Kft.

 

Már az 1990-es évek elejétől forgalmaztuk az EBC termékeit a Motorrad motoros üzletben. Sok fékbetétet, tárcsát és kuplung alkatrészt építettünk be a szervizünkben, és  elégedetten használtuk ezeket mi magunk is. Már abban az időben is kiemelkedtek a többi közül az EBC Brakes termékei. Ezt együtt tapasztaltuk meg Karesz kollégámmal, akivel azóta is ezen a véleményen vagyunk már több mint 30 éve.

 

Harminc év alatt sok fejlesztés történt, és ahogy az autók, motorok és kerékpárok megváltoztak, úgy a termékek is, de szerencsére egy valami nem változott az EBC-nél. A minőség az megmaradt a régi…

 

A 2009 óta működő FÉK-Expressz nevű cégünklel már csak az EBC Brakes teljes kínálatának importjára koncentrálunk. Minden évben növekszik az igény a minőségi termékeinkre, és ezzel együtt a munkánk is több. Jelenleg hárman látjuk el a viszonteladóinktól, és a webáruházunk megrendelőitől érkező igények kiszolgálását.

Mindhárman autózunk és motorozunk is, ezért reméljük, hogy megfelelően tudjuk segíteni azokat a vásárlóinkat, akik erre igényt tartanak.

 

Üdvözlettel: Király László

Mindenkinek jó féket kívánunk!

 

Budai Károly
Budai Károly
Kovács József
Kovács József
Király László
Király László

 

 

AZ EBC BRAKES TERMÉKEK GYÁRTÓJA A FREEMAN AUTOMOTIVE (UK) LTD.

 

Az EBC Brakes vállalatot egy Andy Freeman nevű úriember alapította 1978-ban Nagy-Britanniában, Northamptonban. 

Nem kisebb célkitűzésekkel indult el az EBC vállalkozás, minthogy termékpalettája a legnagyobb legyen és minősége pedig a legjobb az egész világon! A céltudatosan megvalósított tervek eredményeképp, rövidesen “FREEMAN GROUP” néven egy nemzetközi cégcsoporttá fejlődött a vállalkozás. Jelenleg az Egyesült Királyságban több gyárban, az USA-ban pedig egy nagyon korszerű gyártóüzemben, valamint sok beszállító közreműködésével folyik a termelés. Több mint négyszázan dolgoznak az EBC Brakes-nél. Freeman úr cégfilozófiája alapján, szinte a teljes gyártás a saját üzemeiben, minőségi alapanyagokból valósul meg, és következetesen nem dolgoztat olcsó, távol-keleti beszállítókkal az EBC minőség megőrzése érdekében.

 

Miért a legfiatalabb brit cég lett a világelső?

Talán nem lehet véletlen, hogy pont Angliából indultak a legismertebb, legsikeresebb fékalkatrész gyártók. Nyilván az sem véletlen, miszerint ebben a nehéz, konkurenciával telitett közegben is sikerült az EBC-nek a világ legnagyobb gyártmánykínálatával a nagyteljesítményű fékbetétek és féktárcsák területén piacvezetővé válni. Elsőként mindenhol a minőségre legkritikusabb, legigényesebb fogyasztókat győzte meg, aztán ezek az elégedett ügyfelek már meggyőzték a többi érdeklődőt. Kezdte Nagy-Britanniában, majd az USA-ban és Japánon keresztül, egészen Ausztráliáig, minden piacot meghódított az EBC Brakes, és folyamatosan fejlődik jelenleg is.

 

Ez nem egy kitalált sikertörténet, hanem a valóság. Ami több mint 40 év munkájának az eredménye. Először az alapokat letette Andy, majd sikerre vitte a céget. Közben felnőtté vált fia Adam, aki nemrégen diplomázott mérnökként, és természetesen ő is a fékek fejlesztését és a családi vállalkozást választotta hivatásának.

 

 

Mr Andy Freeman
Mr Andy Freeman
Mr Adam Freeman
Mr Adam Freeman

 

 

 

Az EBC Brakes családi vállalkozás marad, és elkötelezett az Egyesült Királyságban és az USA-ban történő gyártás mellett.

 

Az üzemekben 8 darab fékpad-rendszerrel tesztelnek, ami több mint 3 millió dolláros kutatási befektetést jelentett, az állandó fejlesztési, kísérleti költségek mellett. Ez a háttér biztosítja a termékek piaci pozícióját. Az is fontos tény, hogy az EBC fékbetét-kínálatának 100%-át saját gyáraiban állítja elő az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A motorkerékpár tárcsáinak 100%-át az Egyesült Királyságban lévő üzemeiben állítja elő. Az autó féktárcsáinak is nagy része szintén az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban készül. Egyes autó féktárcsák részben vagy teljesen európai fékgyártókkal együttműködve készülnek az EBC részére, az általuk előírt technológia szerint. Ezen termékek minőségét az EBC gyár úgy felügyeli, mint saját üzemeiben és ugyanolyan garanciát is vállal rájuk. A fékbetétek, fékpofák egyes alkatrészeit és a fékcsöveket, valamint a motorkerékpár kuplungalkatrészeket pedig a kiterjedt beszállítói hálózatuk gyártja.

Az EBC messzire elkerüli a sok konkurens gyártó által meglehetősen kedvelt olcsó, keleti beszállítókat.

 

 

EBC Brakes UK Northampton
EBC Brakes UK Northampton
EBC Brakes USA Las Vegas
EBC Brakes USA Las Vegas

 

 

A tulajdonosok elégedettek és büszkék arra, hogy 21 000 (huszonegyezer), féle terméknél is többet gyárt az EBC:

 

  • Autós kínálatunk több mint 12000 féle termékből áll, így a kategóriában mi állítjuk elő a legszélesebb palettát és szinte minden aktuális típushoz tudunk több féle megoldást ajánlani.
  • Aramid szálakkal erősített sport betéteink tartósak, és nagyon jól fognak hidegen is. A kerámia alapú betéteink pedig 60-80% -kal kevesebb fékport képeznek, mint más fékbetétek.
  • Egyedül a mi autó fékbetéteink rendelkeznek egy hasznos, bejárató réteggel. A fékbetét hátlapok pedig korrózióvédelem végett, színes műanyag bevonatot kapnak.
  • Motorkerékpár kategóriában is mi produkáljuk a legnagyobb fékalkatrész programot a világon, mivel jelenleg, több mint 9 000 féle különböző minőségi terméket gyártunk.
  • Az elsőségünk, nem csak a mennyiség, hanem a minőség terén is érzékelhető, miután a minőségre legérzékenyebb Egyesült Államok piacán évről-évre nő a részesedésünk.
  • Az USA –ban, kiemelkedő arányú piaci részesedéssel, vezető szerepet töltünk be, de a többi országban is dolgozunk azon, hogy hasonló eredményeket érjünk el.
  • Büszkék vagyunk arra is, hogy a termékeink, már évtizedek óta, kimagasló értékeléseket kapnak a brit, francia, japán, amerikai és német autós-motoros szakmai magazinoktól.

 

Ez a videó megmutatja, hogy az EBC igazi „kézműves” termékeket gyárt.