Skip to main content

EBC Brakes – rólunk

 

Az EBC Brakes fékalkatrész gyár képviselője Magyarországon a FÉK-Expressz Kft.

 

Már az 1990-es évek elejétől forgalmaztuk az EBC termékeit a Motorrad motoros üzletben. Sok fékbetétet, tárcsát és kuplung alkatrészt építettünk be a szervizünkben, és  elégedetten használtuk ezeket mi magunk is. Már abban az időben is kiemelkedtek a többi közül az EBC Brakes termékei. Ezt együtt tapasztaltuk meg Karesz kollégámmal, akivel azóta is ezen a véleményen vagyunk már több mint 30 éve.

 

Harminc év alatt sok fejlesztés történt, és ahogy az autók, motorok és kerékpárok megváltoztak, úgy a termékek is, de szerencsére egy valami nem változott az EBC-nél. A minőség az megmaradt a régi…

 

A 2009 óta működő FÉK-Expressz nevű cégünklel már csak az EBC Brakes teljes kínálatának importjára koncentrálunk. Minden évben növekszik az igény a minőségi termékeinkre, és ezzel együtt a munkánk is több. Jelenleg hárman látjuk el a viszonteladóinktól, és a webáruházunk megrendelőitől érkező igények kiszolgálását.

Mindhárman autózunk és motorozunk is, ezért reméljük, hogy megfelelően tudjuk segíteni azokat a vásárlóinkat, akik erre igényt tartanak.

 

Üdvözlettel: Király László

Mindenkinek jó féket kívánunk!

 

Budai Károly
Budai Károly
Kovács József
Kovács József
Király László
Király László

 

 

AZ EBC BRAKES TERMÉKEK GYÁRTÓJA A FREEMAN AUTOMOTIVE (UK) LTD.

 

Az EBC Brakes vállalatot egy Andy Freeman nevű úriember alapította 1978-ban Nagy-Britanniában, Northamptonban. 

Nem kisebb célkitűzésekkel indult el az EBC vállalkozás, minthogy termékpalettája a legnagyobb legyen és minősége pedig a legjobb az egész világon! A céltudatosan megvalósított tervek eredményeképp, rövidesen “FREEMAN GROUP” néven egy nemzetközi cégcsoporttá fejlődött a vállalkozás. Jelenleg az Egyesült Királyságban több gyárban, az USA-ban pedig egy nagyon korszerű gyártóüzemben, valamint sok beszállító közreműködésével folyik a termelés. Több mint négyszázan dolgoznak az EBC Brakes-nél. Freeman úr cégfilozófiája alapján, szinte a teljes gyártás a saját üzemeiben, minőségi alapanyagokból valósul meg, és következetesen nem dolgoztat olcsó, távol-keleti beszállítókkal az EBC minőség megőrzése érdekében.

 

Miért a legfiatalabb brit cég lett a világelső?

Talán nem lehet véletlen, hogy pont Angliából indultak a legismertebb, legsikeresebb fékalkatrész gyártók. Nyilván az sem véletlen, miszerint ebben a nehéz, konkurenciával telitett közegben is sikerült az EBC-nek a világ legnagyobb gyártmánykínálatával a nagyteljesítményű fékbetétek és féktárcsák területén piacvezetővé válni. Elsőként mindenhol a minőségre legkritikusabb, legigényesebb fogyasztókat győzte meg, aztán ezek az elégedett ügyfelek már meggyőzték a többi érdeklődőt. Kezdte Nagy-Britanniában, majd az USA-ban és Japánon keresztül, egészen Ausztráliáig, minden piacot meghódított az EBC Brakes, és folyamatosan fejlődik jelenleg is.

 

Ez nem egy kitalált sikertörténet, hanem a valóság. Ami több mint 40 év munkájának az eredménye. Először az alapokat letette Andy, majd sikerre vitte a céget. Közben felnőtté vált fia Adam, aki nemrégen diplomázott mérnökként, és természetesen ő is a fékek fejlesztését és a családi vállalkozást választotta hivatásának.

 

 

Mr Andy Freeman
Mr Andy Freeman
Mr Adam Freeman
Mr Adam Freeman

 

 

 

Az EBC Brakes családi vállalkozás marad, és elkötelezett az Egyesült Királyságban és az USA-ban történő gyártás mellett.

 

Az üzemekben 8 darab fékpad-rendszerrel tesztelnek, ami több mint 3 millió dolláros kutatási befektetést jelentett, az állandó fejlesztési, kísérleti költségek mellett. Ez a háttér biztosítja a termékek piaci pozícióját. Az is fontos tény, hogy az EBC fékbetét-kínálatának 100%-át saját gyáraiban állítja elő az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A motorkerékpár tárcsáinak 100%-át az Egyesült Királyságban lévő üzemeiben állítja elő, és autó féktárcsáinak nagy része szintén az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban készül. Az EBC messzire elkerüli a konkurens gyártók által meglehetősen kedvelt olcsó, keleti beszállítókat.

 

 

EBC Brakes UK Northampton
EBC Brakes UK Northampton
EBC Brakes USA Las Vegas
EBC Brakes USA Las Vegas

 

 

A tulajdonosok elégedettek és büszkék arra, hogy 21 000 (huszonegyezer), féle terméknél is többet gyárt az EBC:

 

  • Autós kínálatunk több mint 12000 féle termékből áll, így a kategóriában mi állítjuk elő a legszélesebb palettát és szinte minden aktuális típushoz tudunk több féle megoldást ajánlani.
  • Aramid szálakkal erősített sport betéteink tartósak, és nagyon jól fognak hidegen is. A kerámia alapú betéteink pedig 60-80% -kal kevesebb fékport képeznek, mint más fékbetétek.
  • Egyedül a mi autó fékbetéteink rendelkeznek egy hasznos, bejárató réteggel. A fékbetét hátlapok pedig korrózióvédelem végett, színes műanyag bevonatot kapnak.
  • Motorkerékpár kategóriában is mi produkáljuk a legnagyobb fékalkatrész programot a világon, mivel jelenleg, több mint 9 000 féle különböző minőségi terméket gyártunk.
  • Az elsőségünk, nem csak a mennyiség, hanem a minőség terén is érzékelhető, miután a minőségre legérzékenyebb Egyesült Államok piacán évről-évre nő a részesedésünk.
  • Az USA –ban, kiemelkedő arányú piaci részesedéssel, vezető szerepet töltünk be, de a többi országban is dolgozunk azon, hogy hasonló eredményeket érjünk el.
  • Büszkék vagyunk arra is, hogy a termékeink, már évtizedek óta, kimagasló értékeléseket kapnak a brit, francia, japán, amerikai és német autós-motoros szakmai magazinoktól.

 

Ez a videó megmutatja, hogy az EBC igazi „kézműves” termékeket gyárt.
Motorosok a Motorosokért Alapítvány
Motorrad
Drive-X
MZ CLUB HUNGARY
Jooble autószerelő állások