EBC újdonságok: színes féktárcsa, króm fékbetét…vágólapra másolva!

 

Az EBC idén sem hagyja újdonságok nélkül a motoros vásárlóit: három új termékkel állt elő a gyár 

 

A kedvező ár-érték arányú betéteiről (teszt ITT) és egyéb fékalkatrészeiről ismert EBC Brakes a motorosok igényeinek gondos tanulmányozása után piacra dobta 2013-as újdonságait, melyek között nem kisebb meglepetéseket találunk, mint például a látványos “színes féktárcsa” vagy “króm” fékbetét. Természetesen a “hagyományos” betéteiket is továbbfejlesztették…

 

SFAC Scooter tárcsafék betét család

A robogósok részére például új anyagösszetételű, (Semi-Metalic) Carbon-Kevlar-Sinter betétet készítettek, mely a már jól ismert és népszerű SFA betéteknél jóval többet nyújt. A fejlesztéssel elsősorban a nagyobb testű, nagyteljesítményű robogó tulajdonosokat kívánják “kényeztetni”, ugyanakkor az 50 köbcentis, hagyományos scooterek nyergében ülők is nyugodtabbak lehetnek egy ilyen, újgenerációs fékbetéttel.

A tudományos részletek mellőzésével a lényeg annyi, hogy az SFAC szériában a karbon és kevlár alkotóelemek mellett a szinterfém is helyet kapott 30 százalékos arányban és ettől igen “megfickósodott”, mert a fékhatása és az élettartama is komoly mértékben javult – úgy, hogy közben tárcsa- és pénztárcakímélő is maradt. Az új fejlesztés révén az EBC egyedülálló módon, háromféle betét-alternatívát kínál robogókhoz: 3 árkategória, 3 féle anyag keverék, 3 fokozatú fékerősség és 3 tartóssági szint.

 

Főbb előnyök

– Kedvező ár (1990Ft-tól)
– Meghosszabbított élettartam
– Megnövelt fékhatás
– Alacsony fékpor képzés
– Egészségre nem káros
– Rendkívül tárcsakímélő

Vee-Rotors féktárcsa széria

Az EBC üzemeiben elkészítették a világ legszínesebb és legkönnyebb féktárcsa sorozatát. A lényege, hogy több féle színből választható középrésszel készül a sport és túragépek első kerekeihez. Mivel a hátsó tárcsáknak nincs középső tányérja, hanem közvetlenül a kerekekre rögzítik, ezért ezek nem színesek, de formájuk és súlyuk alapján hasonlóak az első Vee-Rotorokhoz. Hamarosan ötféle, (piros, kék, zöld, arany, fekete) színben rendelhető ez a különleges kivitelű alkatrész.

A tárcsa külső gyűrűinek illesztését a belső tányérokhoz ennél a szériánál is a saját fejlesztésű és szabadalmaztatott SD szegecs technika felügyeli, így ezek a tárcsák hosszabb ideig használhatók, mint a hagyományos, más gyártóktól megszokott szegecselésekkel készülők. A rozsdamentes tárcsák színes középső része (eloxált és kovácsolt alumínium) pehelykönnyű, mégis acél erősségű – és egy új technológiának köszönhetően soha nem fakul ki. A Vee Rotors utcai használat mellett versenycélokra is megfelel.

 

Főbb jellemzők

– Gyáritól olcsóbb ár (69.000Ft)
– Szebb és könnyebb a gyári tárcsáknál
– 5 színben rendelhető (hamarosan)
– A világ legkönnyebb TÜV engedélyes tárcsája
– Rozsdamentes acél gyűrű, szinter betétekhez
– Szabadalmaztatott SD szegecsek
– Versenyzéshez alkalmas minőség

Krómozott V-Pad család a “nagyágyúkhoz”

A tavalyi év újdonságának számító V-betétek eredményes tesztelését követően az EBC (leginkább az USA-piac igényeire támaszkodva) elkészítette a krómozott hátlapú V-Padot: ezt az ékszerszerű fékalkatrészt a nagyméretű, látványos chopper és túramotorokhoz fejlesztette ki a gyártó. Nem is volt olyan egyszerű a feladat, mint azt elsőre gondolnánk, mert a krómozás miatt egy spéci engedély megszerzésére volt szükség (mert a fék nem játék…) – ez a procedúra eltartott néhány hónapig.

Mivel a chopper-cruiser és az épített motorok piacán nagy figyelmet fektetnek az ügyfelek a motorjuk esztétikai állapotára, nyilvánvaló volt, hogy nem szeretnék elrontani az összképet egy narancssárga színű V-betéttel (ami viszont az egyéb paraméterei alapján a legjobb). Lépni kellett, így ú mostantól már a fékbetét szépségét is csodálhatjuk, nem
csak a motorét…

 

Főbb jellemzők

– Ára (kb. 15.000Ft)
– Hosszú élettartam
– A gyári organikus betétnél jobb fékhatás
– Fékzaj mentes (és szépen csillog):-))
– Alacsony fékpor képzés
– Egészségre nem káros
– Rendkívül tárcsakímélő

 

 

Forrás: https://tesztmotor.hu/ebc_ujdonsagok_szines_fektarcsa_krom_fekbetet/