Chrobák Jani 2010 óta használ EBC fékeket, de 2015 óta az oktató motorjaiban is ez vanvágólapra másolva!

Chrobák Jani a versenyeredményei vagy a tanítványai által elért eredmények miatt szokott bekerülni a híreinkbe. Most viszont rólunk lesz szó, mert válaszolt kérdésünkre a bajnok. A kérdés lényege, hogy már több mint 10 éve letette a voksot az EBC fékek mellett, és azóta is márkahű. Miért?

Chrobák Jani oktatás közben

„Szerintem 2010-ben kezdtem használni az EBC betéteket egy Suzuki GSX-R 600-hoz, aztán sokáig Yamaha R6, majd Kawasaki ZX-6R következett, tehát mindig ahhoz, amivel épp versenyeztem. Azért kedveltem meg, mert a gyári betétekhez képest harapósabb, határozottabb a fékhatás kezdete és még intenzív igénybevétel mellett sem érzek puhulást, ráadásul a fék nyomáspontja mindig azonos marad.

 

Aztán 2015-ben az oktató Honda CBR 600RR motoromba is EBC került és azóta is folyamatosan ezt teszem bele, mert ami egyszer bevált, azon nem változtatunk. Természetesen így van ez a Yamaha YZF 125R oktató motorommal is, amivel ráadásul nem csak én dolgozom, hanem idegenek is motoroznak vele és ez miatt még fontosabb, hogy nagyon tuti fékek legyenek rajta.

 

És még valami! Amikor tanítom a srácokat a gyerekmotoros iskolámban, akkor is hangsúlyozom, hogy a fék az első és legfontosabb dolog, ami a motorozáshoz kell, mert biztonsággal meg kell tudni állni, akkor amikor akar a motoros. Jöhet egy váratlan akadály is, de lehet egy intenzív féktáv is, amihez elengedhetetlen a kiváló minőségű fékbetét!”

 

Chrobák Jani motorozik

 

 

Chrobák Jani munkássága a linkeken:
www.gyerekmotorozas.hu
www.chrobakjanos.hu