Apa és fia, vagyis Érsek Attila és Érsek Dani is EBC féket használvágólapra másolva!

Ez még önmagában nem lenne olyan érdekes, hogy írni kelljen róla, de ha azt mondjuk, hogy versenymotorjaikban használják az EBC fékeket, az már eléggé figyelemreméltó.

Gondoljunk csak bele, hogy még az sem mindennapos, hogy együtt motoroznak szülők a gyermekeikkel, de az meg végképp ritkaság, hogy versenygépekkel motoroznak mindketten. Az Érsek családban ez teljesen természetes, ahogy Dani mesélte nálunk a raktárban, amikor megérkeztek a féktárcsái és fékbetétei a gyárból.
  • Érsek Attila

  • Érsek Dani

„Apu 1993-ban kezdet versenyezni Supersport 400-as kategóriában, aztán 125 speciálban ment. A legendás szerelő, Hamar Zsiga bácsi, aki a nagypapám gyerekkori barátja volt, segítette aput pályafutása elejétől a végéig. Az aktív versenyzést 1998-ig folytatta, de mostanában ismét sokszor nyeregbe száll.

 

Engem 5 éves koromban tanított meg motorozni egy Yamaha pw50-esen, majd nagyobb koromban is motoroztam, de ekkor még csak utcai szórakozásként tekintettem az egészre. Aztán 2016 nyarán vettem magamnak egy Kawasaki ZX6R-t amivel 3 alkalommal voltunk az Euroring-en, és annyira megtetszet a verseny pálya, hogy rövidesen vettünk egy pálya gépet. Ezzel a GSX-R 600 k6-al .2017-ben 7.-ik lettem a magyar kupa sorozatban, teljesen kezdőként. Nagyon sok segítséget és tanácsot kaptam Magda Attilától, az akkor még 15 éves Babonics Markótól, Takács Péteről. A tavalyi még tanuló év volt, de az ideit már sokkal komolyabban vesszük, mert szeretném a magyar kupa sorozatot megnyerni.”

Érsek Dani

 

Ahogy a fenti képen látható 2018-ban, már az első versenyen jól sikerültek a féktávok…
Hajrá Dani, mi nagyon reméljük, hogy az EBC Brakes fékalkatrészei is segítenek a jó eredmények elérésében!