Skip to main content

EBC kuplung tesztelve 350 lóerőig!!!

 A legtöbben arra kíváncsiak, hogy a termékeink valójában tudnak-e annyit vagy legalábbis megközelítőleg, mint egy gyári pótalkatrész. A fékbetétek már sok tesztben bizonyították, hogy akát többet is, de most egy EBC kuplungkészlet döbbentett meg jó néhány szakembert.

Sokszor kapunk olyan kérdést a vásárlóinktól, amire nehezen tudunk hiteles választ adni, bár mi tudjuk a választ, de alátámasztani, bizonyítani nem könnyű. A legtöbben arra kíváncsiak, hogy a termékeink valójában tudnak-e annyit vagy legalábbis megközelítőleg, mint egy gyári pótalkatrész. EBC fékalkatrészeket teszteltek már sok újságban, és az elért jó eredmények magukért beszélnek, viszont kuplungot még soha nem akart tesztelni senki. (bár mi szívesen adnánk termékeinket egy ilyen megmérettetéshez)

 

Ezt a tesztet sem mi kértük, hanem az élet hozta…

 

EBC kuplung 350 LE-höz

 

Nem is igazi teszt ez, de azért nem kell szégyenkeznünk miatta, sőőőőt!!!!

Néhány éve megkeresett Borsay Szabolcs a Dragbike bajnok, aki azt mesélte, miközben annak örül, hogy a motorja egyre izmosabb, mindinkább az nyomasztja, hogy miféle kuplung oldja majd meg a közel 350 lóerő biztonságos adagolását a hátsó kerékre. Én azt mondtam gondolkodás nélkül, hogy az EBC….

 

Eleinte még azt terveztük, hogy akár minden futam után, de jobb esetben versenyenként ki kell majd cserélni a lamellákat az iszonyatos terhelés miatt (persze ez sem lett volna nagy baj, mert még mindig lényegesen olcsóbb az EBC mint a gyári lamellaszett), de tévedtünk, mert megdöbbentő módon bírták az egyszerű parafás EBC tárcsák a kiképzést.

 

Szabolcs először óvatosságból és persze spórolásból az olcsóbb, parafás fajtát, és nem a kevláros verziót próbálta ki. Nyilván ő is és mi is, mindannyian azt gondoltuk, hogy sűrűn kell majd cserélni ennél a teljesítménynél. Ezért az olcsóbb gazdaságosabb lesz, aztán ha szükséges, akkor majd kipróbálja a kevlárost is. De aztán már annyira elégedett volt ezzel, hogy maradt végleg a parafa mellett. Egy egész szezont elment a 350 lóerős blokkban az EBC prémium lamella szett, de ezt előtte egyikönk sem merte még remélni sem!

 

Talán ezek után nem túl nagyképű mondás: Valaki arra kíváncsi, hogy mit tud egy EBC kuplunglamella? Hát olvassa el a fentieket.

 

EBC kuplung Borsay


Motorosok a Motorosokért Alapítvány
Motorrad
Drive-X
MZ CLUB HUNGARY
Jooble autószerelő állások