Skip to main content

Az EBC Brakes idén sem hagyja újdonságok nélkül a motoros vásárlóit

Szerző: triple

Háromféle, Angliában készülő új termékkel áll elő a gyár az idei motoros szezonra.

 

Megérkeztek a EBC-brakes újdonságai. Érdemes kicsit elmélyülni a termékekben mert olyan különlegességekkel is bővült a fékspecialista kínálata mint a világ legkönnyebb féktárcsája. Emellett találhatunk új összetételű és nagy hatékonyságú betétet éppúgy mint az esztétikára fogékony társainknak kifejlesztett krómozott fékbetétet.

 

Kellemes böngészést és ha bővebb információra vagytok kíváncsiak vagy bármilyen egyéb kérdésetek van a fékek világáról esetleg nem vagytok elégedettek a mostani rendszerrel keressétek az EBC munkatársait akik komoly szakértelem birtokában készséggel állnak a rendelkezésetekre.

 

1. Új SFAC Scooter tárcsafék betét család:

A robogósok részére kifejlesztettek az EBC mérnökei egy új anyagösszetételű, (Semi-Metalic) Carbon-Kevlar-Sinter betétet, mely a mára már jól megismert és népszerű SFA betéteknél jóval többet nyújt.

Új EBC SFAC Scooter tárcsafék betét család

A fejlesztéssel a nagyobb testű, nagyteljesítményű robogó tulajdonosokat kívánják első sorban „kényeztetni”, de természetesen az 50ccm-es, hagyományos Scooterek nyergében ülők is nyugodtabbak lehetnek egy ilyen, új generációs fékbetéttel. A tudományos részletek mellőzésével a lényeg annyi, hogy az SFAC szériában a karbon és kevlár alkotóelemek mellett a szinterfém is helyet kapott 30%-os arányban és ettől nagyon megfickósodott, mert a fékhatása és az élettartama is komoly mértékben javult, de úgy, hogy közben féktárcsakímélő és pénztárcakímélő is maradt.

Új EBC SFAC Scooter tárcsafék betét család

Az új fejlesztés révén az EBC Brakes egyedülálló módon, három féle fékbetét alternatívát kínál robogókhoz, 3 féle árkategória, 3 féle anyag keverék, 3 féle fékerősség, 3 féle tartóssági szint.

Főbb előnyei:

– Kedvező ár (1990Ft-tól)

– Meghosszabbított élettartam

– Megnövelt fékhatás

– Alacsony fékpor képzés

– Egészségre nem káros

– Rendkívül tárcsakímélő

 

2. A Vee-Rotors néven bemutatott féktárcsa széria:

Az EBC üzemeiben elkészítették a világ legszínesebb és legkönnyebb féktárcsa sorozatát. A lényege ennek a terméknek az, hogy több féle színből választható  közép résszel készül a sport és túra motorok első kerekeihez. Mivel a hátsó tárcsáknak nincs középső tányérja, hanem közvetlen a kerekekre rögzítik, ezért ezek a tárcsák nem színesek, de formájuk és súlyuk alapján hasonlóak az első Vee-Rotorokhoz.

Hamarosan 5 féle, (piros, kék, zöld, arany, fekete) színben rendelhető ez a különleges termékcsalád.

A tárcsa külső gyűrűinek illesztését a belső tányérokhoz, ennél a szériánál is a saját fejlesztésű és szabadalmaztatott SD szegecs technikája felügyeli, így ezek a tárcsák sokkal hosszabb ideig használhatók, mint a hagyományos, más gyártóktól megszokott szegecselésekkel készülők.

A rozsdamentes anyagból készült tárcsák színes középső
része (eloxált és kovácsolt alumínium), pehely könnyű, de mégis acél erősségű és egy új technológiának köszönhetően soha nem fakul ki. Ezek az új fejlesztésű tárcsák az utcai használat mellett tökéletesek verseny célokra is!

Főbb jellemzői:

– Gyáritól olcsóbb ár (69000Ft)

– Szebb és könnyebb a gyári tárcsáknál

– 5 színben rendelhető (hamarosan)

– A világ legkönnyebb TÜV engedélyes tárcsája

– Rozsdamentes acél gyűrű, szinter betétekhez

– Szabadalmaztatott SD szegecsek

– Versenyzéshez alkalmas minőség

 

3. Krómozott V-Pad család a nagyágyúkhoz:

A tavalyi év újdonságának számító V betétek eredményes  tesztelését követően az EBC gyár, (leginkább az USA piac igényére építve) elkészítette, a krómozott hátlapú V-Padot, ami eléggé különleges fékbetét.

Ezt az ékszerszerű fékalkatrészt a nagyméretű, látványos chopper és túra motorokhoz fejlesztette ki az EBC Brakes. Nem is volt olyan egyszerű a feladat, mint azt első látásra gondolnánk, mert a krómozás miatt egy spéci engedély megszerzésére volt szükség, (mert a fék nem játék…) és ez a procedúra eltartott néhány hónapig.

Mivel a Chopper-Cruiser és az épített motorok piacán nagy figyelmet fektetnek az ügyfelek a motorjuk esztétikai helyzetére, így nyilván való, hogy nem szeretnék elrontani az összképet egy narancssárga színű V betéttel, ami viszont az egyéb paraméterei szerint a legjobb. Tehát lépni kellett. Így mostantól már a fékbetét szépségét is csodálhatjuk, nem csak a motorét.

Főbb jellemzői:

– Ára kb.(15000Ft)

– Hosszú élettartam

– A gyári organikus betétnél jobb fékhatás

– Fékzaj mentes (és szépen csillog):-))

– Alacsony fékpor képzés

– Egészségre nem káros

– Rendkívül tárcsakímélő

 

Forgalmazza az EBC Brakes magyarországi képviselete

 

Forrás: http://www.motorinfo.hu/piac/termekbemutato/2013/04/08/az_ebc_brakes_iden_sem_hagyja_ujdonsagok_nelkul_a_motoros_vasarloit/


Motorosok a Motorosokért Alapítvány
Motorrad
Drive-X
MZ CLUB HUNGARY
Jooble autószerelő állások