logo image

EBC Brakesről és rólunk

MIÉRT A LEGFIATALABB BRIT CÉG LETT A VILÁGELSŐ?

Talán nem lehet véletlen, hogy pont Anglia ad otthont (néhány kivételtől eltekintve), a legismertebb, legsikeresebb cégeknek, amelyek fékberendezéseket gyártanak. És nyilván való, hogy az sem véletlen, miszerint ebben a nehéz, konkurenciával telitett közegben is sikerült az EBC-nek a világ legnagyobb gyártmánypalettájával, napjainkra már piacvezetővé válni. Először a minőségre legkritikusabb és legigényesebb fogyasztókat győzte meg. Kezdte Nagy-Britanniában majd az USA-ban és Japánon keresztül egészen Ausztráliáig minden piacot meghódított az EBC Brakes és folyamatosan fejlődik jelenleg is.

A FREEMAN GROUP az EBC Brakes termékek gyártója

Az EBC Brakes vállalatot egy Andy Freeman nevű Úriember alapította 1978 tavaszán Nagy-Britanniában, Northampton városában. Eleinte Mr Freeman mint importőr és forgalmazó kezdte meg üzleti tevékenységét és szerényen csak teherautókhoz szállított fékalkatrészeket. Aztán meglátta ebben az iparágban rejlő lehetőségeket, majd hamarosan saját fejlesztésű és gyártású termékek bevezetését kezdte meg a szigetországban. Nem kisebb célkitűzésekkel indult el az EBC, minthogy termékpalettája a legnagyobb legyen és minősége pedig a legjobb az egész világon! A következetesen megvalósított tervek eredményeképp, rövidesen "FREEMAN GROUP" néven egy nemzetközi cégcsoporttá fejlődött a vállalkozás. Napjainkban az Egyesült Királyságban már két gyárban és az USA-ban pedig egy nagyon korszerű gyártóüzemben folyik a termelés. Jelenleg több mint négyszázan dolgoznak az üzemekben és az éves bevétel meghaladja a 100 millió eurót. Freeman Úr cégfilozófiája alapján, szinte a teljes gyártás kizárólag saját üzemeiben, saját alapanyagokból valósul meg és tudatosan nem dolgoztat Távol-keleti beszállítókkal, az EBC minőség megőrzése érdekében.

Ez nem egy kitalált sikertörténet, hanem valóság, ami a több mint 30 éve tartó munka eredménye.

Mr. Andy Freeman

Mr. Andy Freeman 

Freeman Automotive Ltd.  

Elégedettséggel és magabiztossággal a termékekről

  • autós palettánk több mint 9 000 féle termékből áll, így e kategóriájában mi állítjuk elő a legátfogóbb programot és szinte minden típushoz tudunk megoldást ajánlani.
  • kevlár betéteink tartósabbak és nagyon jól fognak hidegen is, a kerámia sport betéteink pedig 60-80% -al kevesebb szennyező fékport képeznek mint más fékbetétek.
  • egyedül a mi fékbetéteink rendelkeznek egy hasznos bejárató réteggel, fémrészeik pedig korrózióvédelem végett, színes műanyag bevonatot kapnak, ezáltal esztétikus, egyedi a megjelenésük.
  • minden EBC fékbetét teljesen problémamentesen használható a széria féktárcsákhoz, de természetesen legjobb fékhatásukat a hozzájuk optimalizált EBC féktárcsákkal közösen érik el
  • motorkerékpár kategóriában is mi produkáljuk a legnagyobb fékalkatrész programot a világon, mivel jelenleg több mint 5 000 féle különböző minőségi terméket gyártunk az üzemeinkben.
  • világelsőségünk nem csak a mennyiség, hanem a minőség terén is érzékelhető, miután a minőségre legérzékenyebb Egyesült Államok piacán évről-évre nő a részesedésünk.
  • céltudatos munka eredményeként mára az USA -ban 80% -os piaci részesedéssel, vezető szerepet töltünk be és a többi országban is dolgozunk, hogy hasonló eredményeket érjünk el.

Büszkék lehetünk és büszkék is vagyunk arra, hogy a termékeink az USA, Brit, Japán és Német autós-motoros magazinoktól mindig kimagasló értékeléseket kaptak és kapnak.

Az EBC Brakes képviselője Magyarországon a FÉK-Expressz Kft.

Üdvözlöm Kedves Látogatónk! 
Király László vagyok az EBC Brakes termékek gyártójának képviselője Magyarországon.  
Huszonöt évig voltam Budapesten a Suzuki Motorrad motorkereskedés és szerviz vezetője 
és eközben, 1999-ben lettem itthon az EBC Brakes fékalkatrészek kizárólagos forgalmazója.

De az EBC -s történetem még régebben kezdődött!

Már az 1980-as években kereskedtem motoros fékbetétekkel és találkoztam is az EBC nagyszerű termékeivel, de akkoriban mindig azt a gyártmányt "favorizáltuk", amit éppen be tudtuk csempészni az országba. Motoros-boltosként minden ismert fékbetét márka megfordult a kezeim között és ebben a közel húsz esztendőben rengeteg visszajelzést kaptam. Dicséretek és reklamációk kristályosították ki bennem azt a felismerést, miszerint két olyan megbízható márkát találtam csak, amelyet igazán szívesen használtam és adtam a vevőimnek is. Aztán egy különös véletlen folytán az élet lehetőséget adott arra, hogy a két legjobbnak ítélt gyártó közül az egyik képviselője legyek Magyarországon. És amikor 2009-ben elhatároztam, hogy befejezem a motorkerékpár kereskedői pályafutásomat, akkor döbbentem rá, mekkora szerencse, hogy nem csak a motoros, hanem az autós termékekben is a világ legnagyobb fékalkatrész gyártója az EBC Brakes.

Nagyon jó érzés olyan termékeket forgalmazni, amelyeket az egész világon dícsérnek a felhasználók és természetesen az is nagyon jó, hogy reklamációk helyett mi is dícséreteket kapunk a vásárlóink visszajelzéseiben!

EBC Brakes - FékExpressz Kft.

Király László

FÉK-Expressz Kft.